ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه (۰۹:۰۰ تا ۱۹:۰۰)

جستجو کردن

صفر تا صد ایمپلنت دندان

 ایمپلنت دندان : از دست دادن دندان به معنای از دست دادن یک عضو بدن است. از بین رفتن دندان ها، علاوه بر تاثیر غیر قابل انکار در ظاهر فرد، عوارض دیگری نیز به همراه دارد. مشکلات جویدن دندان و هضم غذا، مشکلات گوارشی را برای فرد به همراه دارد که می تواند پیامدهای مخربی برای فرد به همراه داشته باشد. از دست دادن دندان به مرور زمان موجب به وجود آمدن تغییرات ظاهری در شکل استخوان فک و صورت می شود.

از دست دادن دندان به دلایل مختلف و در سنین متفاوت برای افراد به وجود می آید. اما چه راه هایی برای درمان و برطرف کردن این مشکل وجود دارد؟

ایمپلنت یکی از روش های موثر و مهم برای اصلاح مشکلات دهان و دنداناست. ما در این مقاله سعی داریم به زبانی ساده ایمپلنت را توضیح دهیم. در این مقاله توضیحات دکتر فرزانه فرخ نژاد دندانپزشک زیبایی و متخصص ایمپلنت را می خوانید.

ایمپلنت دندان چیست؟

کاشت دندان یک نوع روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که با استفاده از تکنولوژی جدید که امروزه در علم دندانپزشکی اتفاق افتاده است به وجود آمده است. یک شی پیچی از جنس تیتانیومی است که با جراحی در زیر استخوان فک زیر خط لثه قرار می گیرد. با استخوان فک شما ترکیب می شود و یک پایه ثابت برای ترمیم دندان ایجاد می کند. ایمپلنت دندان جایگزینی برای ریشه دندان از دست رفته شما است. نه تنها مانند ریشه با استخوان شما جوش می خورد، بلکه باعث تحریک و حفظ ساختار استخوان شما می شود. به طور معمول، این یک تاج است که جایگزین یک دندان می شود. اما ایمپلنت های دندانی می توانند با استفاده از بریج و حتی دندان مصنوعی ایمن از چندین دندان از دست رفته پشتیبانی کنند.

با مراقبت مناسب، کاشت دندان می تواند یک عمر ماندگار باشد. به همین دلیل و مزایای آن بسیار زیاد است، ایمپلنت های دندانی به عنوان توصیه شماره ۱ برای جایگزینی دائمی دندان های از دست رفته شناخته می شوند.

صفر تا صد ایمپلنت دندان - دکتر فرزانه فرخ نژاد دکترای دندانپزشکی

انواع ایمپلنت دندان

از لحاظ تاریخی، دو نوع کاشت دندان وجود دارد:
زیر دوره Endosteal به کاشتی گفته می شود که “در استخوان” باشد و subperiosteal به کاشتی گفته می شود که در بالای استخوان فک زیر بافت لثه قرار دارد. ایمپلنت های ساب پریوستئال امروزه به دلیل نتایج ضعیف طولانی مدت در مقایسه با ایمپلنت های دندانی اندوست، دیگر استفاده نمی شوند.
در حالی که عملکرد اصلی ایمپلنت های دندانی تعویض دندان است، اما مناطقی وجود دارد که ایمپلنت می تواند به سایر روش های دندانپزشکی کمک کند. از ایمپلنت های دندانی به دلیل پایداری می توان برای حمایت از پروتز متحرک و ایجاد تناسب راحت تر و راحت تر استفاده کرد. علاوه بر این، برای اقدامات ارتودنسی، مینی ایمپلنت های دندانی می توانند به عنوان دستگاه های لنگرگاه موقت (TAD) عمل کنند تا دندان ها را به موقعیت دلخواه منتقل کند. این مینی ایمپلنت ها در حالی که به لنگر انداختن برای حرکت دندان کمک می کنند ، کوچک و به طور موقت بر روی استخوان ثابت می شوند. پس از آنکه عملکرد آن ها انجام شد، برداشته می شوند.

برای بیمارانی که به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه در قوس بالا و / یا پایین ، تمام دندان های خود را از دست داده اند، گزینه ای برای تهیه پروتز بسیار پایدار و راحت با استفاده از حداقل تعداد ایمپلنت در دسترس است. یکی از این موارد تکنیک “All-On-4” است که توسط تولید کننده ایمپلنت Nobel Biocare نام گذاری شده است. نام این تکنیک از این ایده گرفته شده است که می توان از چهار ایمپلنت برای جایگزینی همه دندانها در یک قوس (بالا یا پایین) استفاده کرد. ایمپلنت ها از نظر استراتژیک در نواحی دارای استخوان مستحکم قرار می گیرند و پروتز نازک پروتز در جای خود پیچ ​​می شود. تکنیک All-On-4 جایگزینی دندان را فراهم می کند که در مقایسه با روش قدیمی دندانهای مصنوعی کامل (متحرک)، پایدار است (قابل جابجایی نیست) و مانند دندان های طبیعی احساس می شود. بدون شک، دندانپزشکی ایمپلنت امکان گزینه های درمانی بیشتری را برای جایگزینی دندان های از دست رفته تک و چندگانه با پایداری طولانی مدت فراهم کرده و به بهبود سلامت دهان کمک می کند.

[box] بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد ارتودنسی نامرئی[/box]

قبل از انجام کاشت دندان

در طی مرحله مشاوره و برنامه ریزی، جراح دندانپزشکی محلی را در دهان که کاشت دندان در نظر گرفته شده است بررسی می کند و همچنین مطالعات تصویربرداری دندان (اشعه ایکس ، فیلم پانوراما و / یا سی تی اسکن) را بررسی می کند. در این زمان، کیفیت و کمیت استخوان فک ارزیابی می شود تا مشخص شود آیا استخوان بیشتری در محل مورد نیاز است. وقتی مشخص شد که می توان ایمپلنت دندان را در محل مورد نظر قرار داد ، بیمار برای انجام اقدامات جراحی برای ایمپلنت دندان برمی گردد. در طی تمام قرارهای ملاقات جراحی ، معمولاً به بیمار بی حسی موضعی داده می شود تا ناحیه جراحی و هم چنین سایر داروهای آرامبخش دیگر را که برای راحتی و اضطراب لازم است بی حس کند.

اولین مرحله از جراحی دهان اغلب شامل کشیدن دندان یا دندان است. اغلب اوقات، در محل کاشت دندان هنوز دندان آسیب دیده موجود وجود دارد. برای آماده سازی برای قرار دادن ایمپلنت دندان، لازم است دندان کشیده شود. بیشتر اوقات ، “پیوند استخوان آلوئولار” (جسد جسد یا استخوان مصنوعی) برای دستیابی به یک پایه استخوان جامد برای کاشت قرار می گیرد. این سایت برای دو تا شش ماه مجاز به بهبود است. برای سایتی که فاقد دندان است و از دست دادن استخوان وجود دارد ، به پیوند استخوان متفاوتی احتیاج دارد که در بالای استخوان فک قرار گرفته باشد. این روش بیشتر درگیر است و معمولاً به حدود شش ماه یا بیشتر بهبودی نیاز دارد. در برخی موارد ، هنگامی که استخوان کافی وجود دارد ، می توان دندان آسیب دیده را استخراج کرد و به دنبال آن روش کاشت ایمپلنت در همان قرار ملاقات است. این روش “کاشت فوری” نامیده می شود.

در شرایطی که قرار است یک ایمپلنت در فک بالا (فک بالا) در ناحیه پشت یا خلفی قرار گیرد، گاهی اوقات ممکن است با وجود سینوس فک بالا (فضای پر از هوا در استخوان های صورت). “تقویت سینوس” یا “لیفت سینوس” برای بالا بردن کف سینوس و پیوند استخوان بیشتر به داخل سینوس انجام می شود. این کار استخوان بیشتری را برای پشتیبانی از ایمپلنت دندان فراهم می کند.

پس از وجود استخوان کافی و محکم، محل برای کاشت آماده است. در قرار قرار دادن ایمپلنت، ایمپلنت دندان (تیتانیوم) با یک مته و ابزار مخصوص در استخوان قرار می گیرد. یک “کلاهک بهبودی” بر روی کاشت قرار داده می شود، لثه بخیه زده می شود

مراحل انجام ایمپلنت

  1. در ابتدا امر برای انجام ایمپلنت دندان های مراجع بررسی می شود تا در صورت پوسیدگی، پوسیدگی ها رفع شود.
  2. برای ایمپلنت لازم است تا جراحی در فک صورت بگیرد تا ایمپلنت در استخوان فک کاشته شود. این جراحی به کاشت دندان شهرت دارد.
  3. بعد از چند ماه، پین تیتانیومی استخوان فک ادغام می شود.
  4. در صورتی که دندانپزشک متخصص ایمپلنت، از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان مطمئن شد، می تواند از ایمپلنت ها به عنوان بیس استفاده کند و پروتز دندان را نصب نماید.

فیلم ایمپلنت کردن دندان در تهران

در اینجا، فیلم مراحل ایمپلنت کردن دندان را در یک نگاه مشاهده می کنید. شما می توانید برای استفاده از خدمات ایمپلنت به  دکتر فرزانه فرخ نژاد دندانپزشک زیبایی و متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

بخشی از انجام ایمپلنت مربوط به تخصص و مهارت دندانپزشک است، اما بخش قابل توجهی مربوط به مراقبت های بعد از جراحی و ایمپلنت است که لازم است به آن توجه داشته باشید. برای دریافت بهترین نتیجه از خدمات دندانپزشکی لازم است تا توضیحات دندانپزشک متخصص ایمپلنت را جدی بگیرید. ما در اینجا به تعدادی از مهم ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت اشاره می کنیم:

بعد از انجام ایمپلنت ممکن است احساس درد و ناراحتی در دندان و لثه خود داشته باشید، در صورت بروز  این مشکل از داروهای مسکن که دندانپزشک شما تجویز کرده است استفاده کنید.

  • در صورتی که ایمپلنت دندان شما با بیهوشی عمومی صورت گرفت لازم است تا یک همراه از دوستان و آشنایان خود داشته باشید تا ۲۴ ساعت از شما مراقبت کند.
  • تا چند بعد از ایمپلنت از غذاهای نرم استفاده کنید.
  • تا برطرف شدن کامل بی حسی، از نوشیدنی ها و غذاهای داغ استفاده نکنید.
  • بهداشت دهان و دندان در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای تمیز کردن دندان های خود از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

ایمپلنت ممنوع

ایمپلنت دندان یک روش کاربردی است برای جایگزینی دندان های از دست رفته است اما استفاده از این روش برای همه افراد و در هر شرایطی امکان پذیر نیست. استفاده از ایمپلنت برای این افراد ممنوع است:

  • در صورتی که تحت درمان شیمی درمانی هستید یا قبلا این روش درمانی را استفاده کرده اید استفاده از ایمپلنت برای شما مناسب نیست.
  • اگر مبتلا به پوکی استخوان هستید کارکرد و ماندگاری ایمپلنت برای شما مشخص نیست، بهتر است از انجام آن صرف نظر کنید.
  • برای انتخاب این روش سلامت لثه ها بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که لصه های شما از سلامت کافی برخوردار نیست بهتر است روش دیگری را انتخاب کنید.
  • در صورت استعمال دخانیات احتمال موفقیت در ایمپلنت کاسته می شود. لازم است در بسیاری از ماورد در صورتی که مراجع به سیگار اعتیاد داشته باشد دندانپزشک از انجام ایمپلنت خودداری می کند.

قیمت ایمپلنت دندان

برای اطلاع از هزینه ایمپلنت دندان لازم است حتما معاینه شوید. زیرا هزینه ایمپلنت در مراکز مختلف متفاوت است و بین افراد مختلف از روش های متفاوتی استفاده می شود. اما این تفاوت هزینه برای انجام ایمپلنت از کجا نشات می گیرد؟ عوامل مختلفی که در برآورد هزینه ایمپلنت تاثیرگذار است عبارت است از:

  • سوابق شغلی و تحصیلی داندانپزشک
  • مهارت و تبحر دندانپزشک
  • شهرت و شناخته شده بودن
  • تجهیزات مرکز مورد نظر
  • مواد و متریال مورد استفاده
  • روش مورد استفاده برای درمان

به خاطر داشته باشید هزینه بالا تضمینی برای دریافت خدمات بالا و با کیفیت درمانی نیست. در اینجا لازم است شما با تحقیقات کافی و آگاهی و دانش کافی به انتخاب پزشک معالج خود بپردازید تا بهتری نتیجه را دریافت کنید.

عوارض انجام کاشت دندان به روش ایمپلنت

عوارض جراحی ایمپلنت از موارد مکرر در عمل دندانپزشکی است و دانش در زمینه مدیریت این موارد ضروری است. هدف از این بررسی برجسته کردن چالش های مربوط به برنامه درمانی ، مربوط به آناتومی و عوارض جراحی مربوط به عمل و هم چنین بحث در مورد علل، مدیریت و گزینه های درمانی برای دستیابی به نتیجه درمان رضایت بخش بود.

عوارض جراحی هنگام کاشت ایمپلنت غیرمعمول نیست. طبق یک مطالعه گذشته نگر توسط مک درموت و همکاران ، ۱ ۶۷۷ بیمار (۲۳۷۹ ایمپلنت) مورد بررسی قرار گرفتند و فراوانی کلی عوارض ۱۳.۹٪ بود. عوارض عمل فقط ۱٪ از کل را تشکیل می دهد ، در حالی که عوارض التهابی و پروتز به ترتیب ۱۰.۲٪ و ۲.۷٪ بود. عوارض مورد انتظار است و می تواند منجر به تعدادی از نتایج درمانی ضعیف شود. هدف این مقاله پرداختن به علل و تأکید بر مشکلات احتمالی و هم چنین درمان های اساسی است که در طی مراحل جراحی درمان ایمپلنت اتفاق می افتد. عوارض را می توان در ۴ دسته بندی نمود. مربوط به برنامه درمانی، مربوط به آناتومی، مربوط به عمل و سایر موارد.

[box] بیشتر بخوانید : جراحی زیبایی لثه[/box]

عوارض مرتبط با برنامه درمانی

برنامه های درمانی کاملاً سازمان یافته و کاملی منجر به درمان موفقیت آمیز ایمپلنت و رضایتمندی بیمار می شود که این اهداف بلند مدت هستند. انتخاب بیمار یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده موفقیت یا شکست است. برنامه ریزی درمان ایمپلنت باید با بررسی اطلاعات مربوط به تاریخچه پزشکی و شناسایی موارد منع مصرف احتمالی برای پیش بینی مشکلات قبل از بروز آنها آغاز شود. پیش بینی موفقیت کاشت می تواند توسط عوامل خطر مطلق و نسبی به خطر بیفتد. به عنوان مثال ، یک مطالعه گذشته نگر ۱۱ ساله که توسط Moy و همکاران انجام شد، ۲ نسبت های خطر نسبی (RR) را نشان داد: افزایش سن (۶۰-۷۹ سال در سال) ارتباط زیادی در مورد خطر با شکست ایمپلنت دارد (RR = 2.24) ، همچنین سیگار کشیدن (RR = 1.56) ، دیابت (RR = 2.75)، تابش سر و گردن (RR = 2.73) و استروژن درمانی بعد از یائسگی (RR = 2.55).

زاویه سازی اشتباه

زاویه سازی ایمپلنت یکی دیگر از عوامل تعیین کننده موفقیت کاشت است. زاویه بندی مناسب باید با توجه به پروتزهای آینده با در نظر گرفتن موقعیت های زبانی ، زبانی ، تاجی و مزیو-دیستال تعیین شود. قرار دادن ایمپلنت ها بر اساس استخوان موجود اغلب منجر به نتایج زیبایی ضعیف و همچنین بی ثباتی بیومکانیکی طولانی مدت می شود. اگرچه بسیاری از “روشهای نجات” برای بازگرداندن مواردی که خارج از انسداد قرار گرفته اند وجود دارد (به عنوان مثال ، لازم است با تکیه گاه های سفارشی و زاویه دار باشد)، جراحی باید برای زاویه سازی مناسب در ابتدا برنامه ریزی شود. راهنماهای جراحی در صورت ساخت و استفاده صحیح می توانند به کنترل زاویه قرارگیری ایمپلنت کمک کنند. چوی و همکاران ۳ با بررسی اثرات ابعادی راهنماهای جراحی بر روی کاشت ایمپلنت دریافتند که طول کانال راهنما عامل اصلی در کاهش انحراف زاویه در جهت مزیو-دیستال و باک زبان است. لازم به ذکر است که راهنماهای رایانه ای، ۴،۵ ساخته شده بدون کانال و فقط یک سوراخ، شایستگی هدایت زاویه ای را ندارند.

دندان های مندیبل در دندان های طبیعی نسبت به پایه فک پایین ۶ تمایل دارند ، ۶ به طور خاص ۱۰۹ درجه، ۷ و همچنین دندان قوس مخالف فک بالا (به عنوان مثال ، تمایل باکال کاسپ لینگوال) و بنابراین ایمپلنت ها باید در یک تمایل مشابه قرار بگیرند. عدم انجام این کار ممکن است منجر به سوراخ شدن مقعر زبان، انقباض فضای زبان یا آسیب به شریان زبان شود. ترمیم ممکن است به دلیل ضعف زبان یا مواضع مخالف نادرست ، دشوار باشد. در فک پایین ، دهان محدود باعث می شود که مته و حامل ایمپلنت به طور صحیح در جهت عمودی قرار نگیرند. دندان های مجاور محل های کاشت و راهنماهای جراحی با کانال های مته طولانی، اغلب نیاز به استفاده از کشش مته و حداکثر باز شدن توسط بیمار دارند که ممکن است سخت باشد. وقفه های کوتاه برای از بین بردن تنش عضلانی، استفاده از یک بایت بلوک و انتقال بیمار از فک به طرف مقابل می تواند به اطمینان از زاویه مناسب دریل کمک کند.

با این حال، نوع دیگری از مشکلات منجر به زاویه نادرست ایمپلنت، استفاده از استراحت انگشت هنگام حفاری است. به دندانپزشکان به طور سنتی آموزش داده می شود که دستان خود را با قرار دادن انگشت بر روی دندانهای مجاور یا چانه در حالی که از ابزارها / هندپیس ها در حین کار پریودنتال و جراحی برای تثبیت دست و هم چنین کاهش خستگی عضلات استفاده می کنند، ثابت کنند، اما دندانپزشکی کاشت متفاوت است.

در نتیجه

ما در این مقاله با زبانی ساده و به دور از اصطلاحات تخصصی در دندانپزشکی، ایمپلنت دندان را توضیح دادیم. برای انجام این کار لازم است تا به بهترین دکتر ایمپلنت دندان در تهران مراجعه کنید، که با توجه به شرایط شما بهترین روش را انتخاب کند تا نتیجه بسیار مطلوبی را درمان به دست آورید. کاشت دندان یک روش بسیار محبوب برای ترمیم دندان های از دست رفته است و شما می توانید دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
به اشتراک بگذارید
دکتر فرزانه فرخ نژاد
دکتر فرزانه فرخ نژاد

دکتر فرزانه فرخ نژاد دکترای دندانپزشکی

در سال ١٣٧٠ از دانشكده دندانپزشكي دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده اند، تا سال ١٣٩٦ حدود ٢٦ سال سابقه كاردر حوزه دندانپزشكي در طي این سالها به منظور ارتقاء علم دندانپزشكي كورسهاي متعددي در زمينه cosmetic در دانشگاه سن انتونيو تگزاس زير نظر پرفسور ناصر برقي در بخش esthetic و ايمپلنت زير نظر پرفسور Pat Allen در بخش پريودنتولوژي دانشگاه تگزاس گذرانده است .علاقه اصلي او در زمينه cosmetic و برگرداندن لبخند زيبا به بيماران است

مقاله‌ها: 62

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *